Tačno je godina dana otkako je Njemački centar za robotiku potpisao ugovor o saradnji sa FANUC Adria d.o.o., kojim je DKR Centar za robotiku zvanično postao prvi zastupnik kompanije FANUC u Bosni i Hercegovini te jedini akreditovani centar u regionu za pružanje usluga edukacije po FANUC programu, uz izdavanje certifikata FANUC-DKR validnih u cijelom svijetu.

Godinu dana zajedničke saradnje DKR i FANUC obilježili smo posjetom Generalnog Direktora FANUC Adria, gospodina Tomasa Iblera, gdje smo razgovarali o rezultatima zajedničke saradnje u prethodnom periodu, kao i o ciljevima koji nas očekuju u budućnosti.

Također, ozvaničili smo i službeni početak rada našeg zajedničkog skladišta rezervnih dijelova sa FANUC Adria d.o.o, što znači da sada svi naši klijenti i svi ostali proizvođači koji posjeduju FANUC opremu mogu direktno i učinkovito naručiti svoje rezervne dijelove za FANUC robote i mašine u DKR-u, bez obzira na to da li su prije poslovali sa našim Centrom ili FANUC-om.

O ovom partnerstvu Generalni Direktor FANUC Adria ističe:

„Počeli smo saradnju prije godinu dana i veoma sm zadovoljni ovim timom. Tehnički su na veoma visokom nivou. DKR je među vrhunskim inžinjerskim kompanijama, tako da se radujemo zajedničkom nastupu na bosanskohercegovačkom tržištu.“

U prethodnom periodu DKR je integrisao 10 FANUC robota na bh. tržište te odradio značajan broj servisnih preventivnih intervencija na FANUC opremi.

Ukoliko i Vi imate FANUC opremu u Vašem postrojenju, stojimo Vam na raspolaganju!