U partnerstvu sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju i Ambasadom Švedske u Bosni i Hercegovini kroz projekat C2C –  Challenge to Change, Njemački Centar za robotiku – DKR donosi inovativni projekat učenja industrijske robotike na daljinu.

U pitanju je usluga koja Vam pruža mogućnost da učite robotiku  i kontrolišete industrijskog robota iz udobnosti Vašeg doma u bilo kojem dijelu svijeta. Ovakav pristup će dovesti ne samo do marginalnih poboljšanja, već i do značajnih promjena u načinu na koji percipiramo učenje modernih tehnologija.

Tražimo grupu zainteresiranih učesnika/ca koji će koristiti naš learning management sistem i aplikaciju za kontrolu robota kakva još nije viđena u Bosni i Hercegovini i regionu.

Šta Vi dobijate?
– Ekskluzivnu priliku da koristite naš sistem za upravljanje industrijskog robota uz live prijenos iz naše laboratorije           
– Besplatno teorijsko i praktično usavršavanje iz industrijske robotike

Šta mi dobijamo?         
– Vaš user experience, mišljenje i evaluaciju      

Šta Vam je potrebno za učešće?
– Od resursa, dovoljno je da imate pristup internetu, kao i računar sa osnovnim specifikacijama dovoljnim za pokretanje bilo koje aplikacije u browseru.

Projekat učenja robotike na daljinu je samo u svojoj pilot verziji besplatan. Broj mjesta u pilot verziji je ograničen, a prijaviti se možete putem sljedećeg linka: https://bit.ly/3IyqjqU

Ovaj projekat otvoren je za sve, a posebno je pogodan za studente, entuzijaste i zaljubljenike u robotiku.