Kako bi zaokružili i dodatno modernizirali proces proizvodnje drvenog EKO briketa kompanija MEGA DRVO iz Bijeljine implementirala je automatizirano rješenje za proces slaganja EKO briketa, razvijeno i standardizirano u DKR-u.

Realizovani sistem, koji možete vidjeti na snimku jedan je od standardnih proizvoda DKR-a, sa vremenom ciklusa slaganja 12 sekundi, odnosno 300 slaganja po satu!

Dodatna karakteristika sistema jesu tri skladišna mjesta za palete, gdje se doprema praznih i otprema punih paleta može vršiti manuelno ili automatski, u zavisnosti od zahtjeva kupca.

Ono što je posebno važno istaći jeste da identičan sistem uz adaptaciju gripera na robotu se može primijeniti za slaganje vreća peleta, šipkastih materijala, kutija i slično, a također u zavisnosti od zahtjeva kupca mogu se implementirati različite šeme slaganja pojedinih pakovanja.

DKR nudi namjenske robote za industrijsko slaganje/paletiranje dizajnirane za efikasan rad, brže cikluse slaganja koji pružaju idealno rješenje bez obzira na složenost slaganja.

Neovisno o tome da li je slaganje u Vašoj kompaniji proces više vrijednosti ili ne, vjerovatno ste primijetili neučinkovitost ručnog slaganja. Čekanje, neiskorišten ljudski potencijal, bespotrebno kretanje robe i oštećenja proizvoda su najčešći gubici prilikom ručnog slaganja.

Bilo da paletizirate proizvod na početku ili na kraju svoje linije, DKR je razvio standardizirana rješenja dizajnirana i izgrađena da isporuče visoku razinu preciznosti uz brža vremena ciklusa slaganja.

Unaprijedite svoj proces slaganja robotom!

Za više informacije o tome kako implementirati jednu ovakvu ćeliju, modernizovati proizvodnju i ostvariti prednost na tržištu kontaktirajte Njemački Centar za Robotiku – DKR.

Pozovite nas na brojeve telefona: +387 35 230 321 i +387 61 724 724 ili pošaljite upit na email: info@dkr.ba