U izuzetno nestabilnoj i teškoj godini, DKR Njemački centar za robotiku je uspio ostvariti niz saradnji i pokazati se kao pravi partner u industriji, sa preko 20 uspješno završenih projekata u privredi, od postupka automatizacije i robotizacije proizvodnih pogona, servisiranja postojeće opreme do pružanja konsultantskih usluga klijentima u procesu modernizacije.

Izuzetno nam je drago što su se brojni poslodavci i direktori domaćih kompanija usudili učiniti prvi korak ka budućnosti, a nas prepoznali kao most između tradicionalne i savremene industrije i dopustili nam da njihove ideje pretvorimo u stvarnost.

U prostorijama našeg Centra 187 kandidata je prošlo kroz individualne i grupne edukacije iz robot, CNC i PLC programiranja, čime su stekli vještine koje ih značajno ističu na tržištu rada. Na našim webinarima na temu Automatika i industrijska robotika u BiH prisustvovalo je 105 učesnika, koji su se pobliže upoznali sa zastupljenosti ovih oblasti u domaćoj industriji te dugoročnim prednostima uvođenja robota i automatizacije.

Naša firma se može pohvaliti i time da je obogaćena sa četiri nova inženjera, koji su značajno osnažili naš već vrijedan i posvećen tim.

Još jedan od uspjeha u 2020. godini je i ostvarivanje partnerstva s kompanijom FANUC, jednom od najpoznatijih proizvođača industrijskih robota u svijetu. Ovime smo postali prvi i jedini zastupnik u čitavoj Bosni i Hercegovini, čime se povećao naš spektar usluga, kao i mogućnost implementiranja svake Vaše zamisli.

 Ove uspjehe ne bismo mogli ostvariti bez Vas, stoga Vam se zahvaljujemo i želimo Vam sretnu i uspješnu 2021. godinu, uz želju da zajedno postanemo još bolji.