U prostorijama DKR centra, je u ponedjeljak 7.1.2020.godine održan prvi čas u sklopu projekta “Mladi robotičari”. Cilj ovog projekta je da mladi uzrasta od IV do IX razreda razviju svijest o savremenim tehnologijama, istraže njihove mogućnosti i podstaknu svoje inovativno razmišljanje i kreativnost.

 Uz igru i zabavu, učenici su na prvom času uspješno sklopili robota kojeg ćemo već od sljedećeg časa učiti programirati. Tokom narednih časova će istražiti IT koncepte kao što su varijable i / ili pohranjivanje podataka i predstavljanje podataka, razvijajući važne soft skills vještine kao što su timski rad i saradnja. Najveći naglasak je na matematici, proračunima i logičkom razmišljanju.

Da sve prođe u najboljem redu pobrinule su se naše tri trenerice, koje su mladim robotičarima davali smjernice i prenosile znanje. Naši polaznici kursa su na kraju časa bili ponosni na krajnji izgled robota i s nestrpljenjem očekuju sljedeći susret.

Kurs traje 1h sedmično, a grupe su organizovane u tri uzrasne kategorije: IV i V, VI i VII i VIII i IX razred. Prijave su i dalje otvorene i traju tokom mjeseca januara. Za više informacija možete nas kontaktirati putem kontakt telefona +387 61 724 724 ili putem e-maila info@dkr.ba