Girls’ Day je događaj koji organizuje DKR Njemački centar za robotiku u sklopu projekta “Uspostava mehatroničarske radionice”. Za nas, Girls’ Day je poseban događaj, čiji je cilj promovisati žene, djevojke i djevojčice u oblasti automatike i robotike i one koje su zainteresovane za istu te im pružiti dodatan podstrek i motivaciju da budu uspješne u ovoj oblasti.

Iako ovogodišnji Girls’ Day neće biti održan u prostorijama DKR Njemačkog centra za robotiku kao prethodne godine, mi ćemo dati sve od sebe da nadmašimo Vaša očekivanja i organizujemo događaj vrijedan Vaše pažnje.

 

Agenda: 

1.      Dobrodošlica i uvod  

10:00 – 10:15 

2.      Vernisa Rejhan-Ićindić – karijerni put uspješne žene  

10:15 – 10:35 

3.      Tanja Madžarević – žene u STEAM-u  

10:35 – 10:55 

4.      Melika Damadžić – žena kao preduzetnica  

10:55 – 11:10 

5.      Zaključak  

11:10 – 11:30 

 

Kao govornice sutrašnjeg eventa, pozvali smo tri uspješne žene iz oblasti tehnologije, industrije i preduzetništva. Naša prva govornica, Vernisa Rejhan-Ićindić ima dugogodišnje iskustvo rada u privatnom i javnom sektoru u Švedskoj i Bosni i Hercegovini. Prethodne četiri godine je radila kao COO u švedsko-bosanskohercegovačkoj IT kompaniji Softhouse a danas radi kao menadžerica za talenat i razvoj u firmi Softhouse u Štokholmu. Kao drugu govornicu, pozvali smo Tanju Madžarević, projekt koordinatoricu u UNICEF-u s preko 15 godina iskustva u radu s domaćim i multinacionalnim kompanijama. Tanja je također koordinatorica inicijative „IT Girls“ koja je svojim aktivnostima fokusirana na povećanje vidljivosti djevojčica, djevojaka i žena u  IKT sektoru. Kao posljednju, ali ništa manje važnu gošću pozvali smo Meliku Damadžić, bachelora primijenjene fizike, koja se želi boriti za bolje sutra i ostati u BiH, zbog čega je odlučila pokrenuti ekološko udruženje EcoBeep kroz projekat Women in Tech. 

Nemojte propustiti priliku da učestvujete u danu posvećen Vama i budete dio priče Girls’ Day! Na webinar se možete prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/chHSqzA5KZNB8spS8

Vidimo se 8. septembra u 10 sati!

Projekat “Uspostava mehatroničarske radionice” je jedinstveni inženjerski projekat koji se realizira u DKR Njemačkom centru za robotiku u Tuzli, podržan od strane Ministarstva Savezne Republike Njemačke za ekonomsku saradnju i razvoj. Cilj projekta je upoznati studente i učenike osnovnih i srednjih škola sa modernim tehnologijama, industrijskom robotikom i automatikom te Četvrtom industrijskom revolucijom i svim prednostima koje ona donosi.