Pozivamo Vas da sudjelujete na manifestaciji Dan Industrijske robotike, 07.10.2020. godine u 13h u organizaciji Njemačkog centra za robotiku DKR, kojim želimo da promovišemo robotiku kao odgovor na određeni dio izazova sa kojim se suočava BiH privreda, te da Vam predstavimo praktična rješenja i kapacitete DKR-a. Manifestacija će se održati u prostorijama Njemačkog centra za robotiku DKR.

U proteklom periodu kroz saradnju i podršku našim partnerima iz industrije, Njemački centra za robotiku DKR je realizirao različita specifična rješenja koja su namjenski orjentisana prema potrebama naših partnera, te bi jedan dio stečenih iskustava i mogućnosti implementacije istih željeli da prezentiramo u okvirima, koji ne narušavaju privatnost naših klijenata. Kada su u pitanju demonstracije aplikacija industrijskih robota, prezentirati će se:

  • pick and place rješenja,
  • CNC kolaboracija,
  • zavarivanje uz pomoć robota, i
  • glodanje robotom.

Njemački centar za robotiku DKR realizuje projekte sa robotima proizvođača FANUC, KUKA i ABB, te nudi kompletna rješenja po principu ključ u ruke, te usluge programiranja, servisiranja, projektovanja i izrade periferije robotskih okruženja.
Ono što je bitno za naglasiti jeste da je Njemački centra za robotiku DKR jedini ovlašteni zastupnik FANUC brenda za BIH. Stoga će se prezentovati i druge usluge, koje je Njemački centra za robotiku DKR u mogućnosti da pruži lokalnoj industriji u skladu s najvišim njemačkim i japanskim standardima.

Još jednom Vas pozivamo da razmjenimo iskustva i informacije, te da zajedno gradimo partnerski odnos u cilju što efikasnijeg razvoja. Planirano vrijeme za relizaciju Dana Industrijske robotike je 2h.

Link za prijavu: https://forms.gle/KwJB4fW7ZBuDvk889

Dan Industrijske robotike je događaj koji organizuje DKR Njemački centar za robotiku u sklopu projekta “Uspostava mehatroničarske radionice”. Projekat “Uspostava mehatroničarske radionice” je jedinstveni inženjerski projekat koji se realizira u DKR Njemačkom centru za robotiku u Tuzli, podržan od strane Ministarstva Savezne Republike Njemačke za ekonomsku saradnju i razvoj.