Njemački Centar za Robotiku zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH kroz projekat „DigitalBIZ“ sufinansira 90% vrijednosti treninga industrijske robotike za uposlenike malih i srednjih preduzeća.

Kao zvanični FANUC integrator i kao predstavnik FANUC brenda u Bosni i Hercegovini, ovim treninzima nam je cilj pružiti know-how podršku za 10 proizvodnih kompanija iz bh. industrije i ohrabriti ih da krenu putem automatizacije i usavršavanja svojih uposlenika u pravcu modernih tehnologija, radi lakšeg i bržeg pristupa novim tržištima.

Svi treninzi će se odvijati u DKR Centru, uz mnoštvo primjera iz prakse i na najmodernijim FANUC industrijskim robotima:

  • LR Mate 200iD/4S je šestoosni robot dizajniran za skučene prostore i rukovanje manjim teretima pri veoma velikim brzinama. Također može se nadograditi sa nizom mogućnosti uključujući i integriranu inteligenciju npr. mašinsku viziju, tako da kandidati mogu naučiti robota da čita bar kodove, sortira prema boji ili čak da podiže nasumično raspoređene komade iz kutije.
  • CRX 10iA/L je kolaborativni šestoosni robot namijenjeni za direktnu interakciju sa ljudima unutar zajedničkog unaprijed definisanog radnog prostora. Ovaj robot je težak svega 39kg i jednostavan je za integrirati u širok raspon primjena od autoindustrije do metalskog sektora.  Trenutno u i Hercegovini ne postoji niti jedan trening iz upravljanja ovim tipom robota.

Učesnici će biti podijeljeni u 2 grupe, po 5 učesnika, radi efikasnijeg transfera znanja, a trening za jednu grupu se sastoji od preko 50h praktične nastave početnog i naprednog nivoa programiranja navedenih industrijskih robota.

O projektu: Njemački Centar za robotiku – DKR, podržan je kroz projekat DigitalBIZ koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

Projekat “DigitalBIZ” ima za cilj podržavanje preduzeća koja žele uvesti korištenje digitalnih alata i opreme sa ciljem digitalne transformacije kroz unapređenje sopstvenih procesa rada i proizvodnje, otvaranja novih poslovnih mogućnosti i tržišta, te jačanja otpornosti na rizike i vanjske utjecaje. Kroz ovu podršku direktno će se povećati konkurentnost malih i srednjih preduzeća, povećati produktivnost i omogućiti brži ekonomski rast.

Rok za predaju aplikacija je 10.04.2022. godine. Kompanije i individualci zaposleni u malim i srednjim preduzećima mogu poslati svoje prijave, putem google forme.

UNDP BiH finansira 90% ukupne cijene treninga, dok će kompanije biti obavezne prilikom učešća uplatiti preostalih 10% u visini od 200,00KM.

Ukoliko imate pitanja ili Vas zanima da li je ovaj poziv namijenjen Vama, pozovite na jedan od brojeva telefona: +387 35 230 321 ili +387 61 724 724, stojimo Vam na raspolaganju.

Prijave putem linka: https://bit.ly/3LfHChw